Film review no escape gastschrijver R.(SPOILERS!| BLOGMAS dag 7

Dag 7 van BLOGMAS,
Vandaag neemt eens iemand anders mijn blog over namelijk gastschrijver R.Hij wou mij graag helpen en omdat hij toch wel meer weet over films zal hij vooral de films gerelateerde blogposts doen.HAVE FUN! (Alwaysbeyourself Maker C.)


algemene info:
No Escape is een Amerikaanse actie-thriller uit 2015, geregisseerd door John Erick Dowdle, die ook samen met zijn broer Drew Dowdle het scenario schreef. Hoewel het niet duidelijk is waar de film zich afspeelt, zijn de opnames onder meer gemaakt in Chiang Mai in Thailand.

Verhaallijn:
De Amerikaanse zakenman Jack Dwyer verhuisd met zijn gezin naar zuidoost-Azië om daar een nieuwe start te maken. Als het gezin in hun appartement verblijven komen ze snel erachter dat de telefoon en elektriciteit niet werkt. Jack gaat naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. De straten zijn leeg, maar aan zijn rechterzijde ziet hij de oproerpolitie en aan linkerzijde opstandelingen. Er vindt een staatsgreep plaats, waarbij hij maar net kan weg komen. Jack gaat terug naar zijn appartement om zijn gezin te waarschuwen. ze kunnen niet meer het gebouw uit als ze worden aangevallen door de opstandelingen. Jack en zijn gezin slaan op de vlucht en gaan naar de bovenverdieping. Onderweg komen ze landgenoot en zakenman Hammond tegen. Die verwijst ze mee te gaan het dak van het gebouw. Daar aangekomen wachten nog meer Amerikanen en andere buitenlanders op hulp. Als een helikopter arriveert denken ze dat geholpen worden. Het is echter de vijand die onmiddellijk iedereen op dak doodschiet. De helikopter raakt met zijn staart een kabel en komt vast te zitten en stort neer op het gebouw. Hammond, Jack en zijn gezin kunnen maar net aan de dood ontsnappen en vluchten verder. Om te overleven moeten ze terug vechten.

Mening:
Ik vind de film persoonlijk erg goed omdat het Héél goed past in de tijd.
Het gaat over een man die met zijn familie naar Thailand gaat verhuizen omdat hij daar voor zijn werk moet zijn.
Maar in de tijd dat hij met zijn familie daar aankomt komen de mensen van het dorp in protest omdat zijn bedrijf de watervoorziening beheerd en daar zijn ze niet blij mee.
Ze komen dus midden in een gevecht tussen de dorpelingen en de politie,wat leidt tot een ravage.
Ze vermoorden elke buitenlander wat op dat moment in Thailand is en hij en zijn familie proberen te ontsnappen.
De film duurt een uur en 43 minuten.
Ik geef de film een 8.9 op 10

Dit was dag 7 van BLOGMAS, hopelijk vonden jullie het leuk en dan zien we jou graag morgen terug voor BLOGMAS dag 8.


Gastschrijver R.

Reacties